Zit het tegen door de regen? Slecht weer plan voor het kinderfeestje.

Stel je hebt een heel leuk kinderfeestje bedacht: speurtocht, picknick, spelen in de speeltuin en allerlei leuke buitenspelletjes. Je hebt alles tot in de details gepland en het wordt gegarandeerd een succes! Maar dan breekt de dag van het feestje aan en… Regen!

Oeps… Daar had je geen rekening mee gehouden. Wat nu?

Stel je hebt een heel leuk kinderfeestje bedacht: speurtocht, picknick, spelen in de speeltuin en allerlei leuke buitenspelletjes. Maar dan breekt de dag van het feestje aan en… Regen! Hoe maak je een slecht weer plan?| kinderfeest | verjaardagsfeest | kinderfeestje thuis | spelletjes voor kinderen | thema spelletjes | themafeest | kinderfeest ideeën | kinderfeest idee | tips feestje | slecht weer plan

Red het kinderfeestje: Creatief aanpassen

Je kan natuurlijk de regendans achterstevoren dansen, maar grote kans dat dit weinig verschil maakt. Het is slim om voor een buiten feestje altijd een back-up plan voor slecht weer te maken.

Gebruik dezelfde activiteiten maar dan binnen

Misschien kan de speurtocht ook wel in huis gehouden worden? En kan je de spelletjes vervangen door een aantal spelletjes geschikt voor binnen. Ik schreef eerder een aantal posts over spelletjes voor binnen: Zit het tegen door de regen? Spelletjes voor binnen en deel twee.

Kan de hindernisbaan ook binnen? Die picknick kan eigenlijk ook heel leuk in de woonkamer worden gehouden en met een leuk knutselwerkje zijn de kinderen een tijdje zoet. En misschien is een leuke thema fotoshoot een optie.

Verplaats je de feestplannen naar binnen? Zorg dan dat het binnen ook leuk versierd is met ballonnen en slingers.

Gebruik het slechte weer

Als het regent maar de temperatuur nog wel lekker is kan het ook een leuk idee zijn om het slechte weer te gebruiken en de kinderen een vrolijke poncho en regenlaarzen te geven en ze lekker door de plassen te laten stampen!

Alternatief binnen kinderfeestje: Op naar plan B

Zijn de dingen die je hebt bedacht niet zo 123 terug te vertalen naar een binnenfeestje (zoals een skelterrace, kinderboerderij of die speeltuin)? Dan is het verstandig om echt een alternatief feestje voor binnen te bedenken.

Het feestje verplaatsen

Als je dit niet ziet zitten kan je natuurlijk ook een alternatieve datum voor slecht weer op de uitnodiging zetten. Zorg dan dat je alle telefoonnummers van de ouders verzameld hebt zodat je ze op de hoogte kunt stellen zodra je de knoop hebt doorgehakt over het feestje.

Veel plezier met alle aankomende kinderfeestjes die met deze tips en ideeën hopelijk niet in het water vallen!

Comments

  1. Een paar maanden geleden heb ik vanwege het weer op het laatste moment het kinderfeestje van mijn dochter moeten omgooien. De geplande speurtocht kon niet doorgaan. De HD-TV en een viewing van Shaun de Sheep bracht uitkomst. Ook kon ik voor de hele groep een pannenkoekenboerderij organiseren. Dat is altijd feest. Bovendien hebben ze daar iets voor iedereen, glutenintolerantie, vegan, etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *