Zit het tegen door de regen? Leuke spelletjes voor binnen.

In Nederland kan je lang niet altijd uitgaan van het weerbericht. Ook al is er nog zo’n mooi weer voorspeld, soms is een flinke regenbui onvermijdelijk. Daarom is het slim om een slecht weer plan te maken waarmee de kids ook een tijdje binnen zoet zijn. In deze serie geef ik ideeën voor leuke spelletjes, sommigen hebben zelfs bijna geen voorbereiding nodig, waardoor ze perfect zijn als last-minute oplossing!

Voet volleybal
Dit leuke indoor spel gaat gegarandeerd leuke situaties opleveren en is zeer geschikt om energie kwijt te raken.

Wat heb je nodig? Een stuk touw, wol of koord en een ballon.

Span het koord of touw in de kamer, bijvoorbeeld tussen twee stoelen in (op hoogte. Blaas de ballon op, dit is de bal.
Verdeel de kinderen in twee teams, of in meerdere teams als je met een grote groep bent.

De spelers zitten met hun handen en voeten aan de grond. De ballon mag alleen met de voeten verplaatst worden en de spelers raken dus met twee handen de grond en met 1 been terwijl het andere been tegen de ballon trapt. De ballon moet over het koord heen. Als de ballon de grond raakt in het veld van een team krijgt het andere team een punt. Zij mogen dan de ballon weer serveren.

De levende knikkerbaan
Maak met elkaar een lange knikkerbaan, een levende knikkerbaan! Laat de kinderen als team samenwerken om de knikker zo lang mogelijk van de grond te houden.

Wat heb je nodig? Keukenrol kartonnetjes, een schaar, een knikker.

Knip de keukenrol kartonnetjes in de lengte in tweeën zodat je een aantal gootjes hebt. Geef ieder kind een stuk.

Laat de kinderen op een rij staan met de gootjes in hun handen, zo dat de knikker van de bovenste naar de volgende en zo voorts kan rollen. Als de knikker door het gootje is geweest kan dat kind naar het einde van de baan rennen om daar weer aan te sluiten. Zo kan een oneindige baan gemaakt worden. Hoelang hou jij het vol?

Teken estafette
Maak met elkaar verrassende tekeningen.

Wat heb je nodig? Tekenpapier, potloden of stiften, stopwatch.

Iedere speler krijgt een tekenvel en een stift. Iedereen mag 30 seconden tekenen, en dan moeten ze stoppen. Iedereen geeft zijn vel nu met de klok mee 1 plaats door. Er mag weer 30 seconden verder getekend worden, aan de tekening die men net gehad heeft. Zo gaat het door tot alle tekeningen een rondje zijn geweest. Kijk maar wat een originele en grappige tekeningen dit op kan leveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *