Zit het tegen door de regen? Leuke spelletjes voor binnen deel 2.

In Nederland kan je lang niet altijd uitgaan van het weerbericht. Ook al is er nog zo’n mooi weer voorspeld, soms is een flinke regenbui onvermijdelijk. Daarom is het slim om een slecht weer plan te maken waarmee de kids ook een tijdje binnen zoet zijn. In deze serie geef ik ideeën voor leuke spelletjes, sommigen hebben zelfs bijna geen voorbereiding nodig, waardoor ze perfect zijn als last-minute oplossing!

Stapelen met stiek!
Bij dit spel gaat het erom dat er samengewerkt wordt om zo een zo hoog mogelijke toren van blikjes te bouwen.

Wat heb je nodig? Een haarstiek, stukjes wol of touw van dezelfde lengte, zoveel stuks als er spelers zijn en diverse lege blikjes, doosjes of plastic bakjes (als het maar niet te veel weegt).

Laat alle spelers in een kring zitten. Doe de stukjes touw om het stiek heen en geef iedere speler een uiteinde. De bedoeling is dat ze de blikjes gaan oppakken door met zijn allen het stiek uit elkaar te trekken (door aan hun stuk touw te trekken), en het stiek om het blikje heen te doen. Daarna kan het blik worden opgetild en zo kan er een stapel worden gemaakt. De bedoeling is natuurlijk deze zo hoog mogelijk te maken!

Ook leuk: maak 2 teams en laat ze tegen elkaar spelen, wie de hoogste toren maakt.

Ballontennis
Speel een veilig potje tennis binnen.

Wat heb je nodig? Papieren wegwerp bordjes, grote ijsstok of ander handsvat, lijm/plakband, ballon

Plak de bordjes op de stok en blaas de ballon op. De kinderen kunnen nu binnen tennis spelen zonder schade aan te richten. Natuurlijk mag de ballon niet op de grond komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *