Zelfmaak kado idee: natuurlijke blokkenset

Hoe leuk is het om te spelen met natuurlijke materialen? Onze jongens fantaseren er op los als we ze een paar takken, houtblokken of stenen geven. Daardoor geïnspireerd maakten wij deze natuurlijke blokkenset voor onze peuter.

Dit zelfgemaakte kado is heel simpel om te maken én ook nog eens bijna gratis (wat??). Hoe leuk is het om te spelen met natuurlijke materialen? Onze jongens fantaseren er op los als we ze een paar takken, houtblokken of stenen geven. Daardoor geïnspireerd maakten wij deze natuurlijke blokkenset voor onze peuter.

We hebben een zeer uitgebreide collectie blokken, een prachtige set met vierkante blokken, driehoekjes, een aantal verschillende kleuren… Maar er wordt nooit mee gespeeld. Maar deze natuurlijke blokkenset van dikke takken wordt daarentegen echt ontzettend veel gebruikt bij het spelen. Wordt er een dierentuin gebouwd? De blokken zijn om op te klimmen voor de dieren, of een hek om het hok. Dino’s? De natuurlijke blokken zijn erbij! Treinbaan? Met de blokken bouwen ze een tunnel of het zijn de bomen langs de weg…

Het is dus een zeer succesvol zelfgemaakt kado, was heel simpel om te maken én ook nog eens bijna gratis (wat??).

Wat heb je nodig voor dit DIY kado?

  • Een aantal mooie dikke takken
  • Eventueel ook dikke stukken schors
  • Een plek om de takken te laten drogen
  • Een zaag of zaagmachine
  • Schuurpapier of schuurmachine
  • Bankschroef

Hoe maak je de natuurlijke blokken?

Allereerst ga je op zoek naar mooie dikke losse takken. Die kan je verzamelen tijdens een wandeling in het bos, of op de kop tikken bij iemand die een boom aan het snoeien is. Als je sterke stukken schors vindt zijn die ook heel leuk voor bij de blokkenset.

Laat de takken een tijdje drogen voor je ze verwerkt.

Wanneer het hout droog is zaag je de takken in allerlei stukken met diverse maten. Het is leuk als er een beetje variatie is. Vervolgens schuur je de blokken netjes glad aan de zijkanten zodat er geen scherpe randen en splinters meer aan zitten.

Je kado is nu klaar!

Heb je het idee dat het hout toch nog niet helemaal droog is? Laat dan de blokken nog even drogen voor je ze kado geeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *