Tutorial: verborgen alcoholvrije biertjes

Moeilijkheidsgraad: beginner

Vorig jaar had ik tijdens oud en nieuw een leuk nieuwtje te verbergen voor onze vrienden. We waren er net achter gekomen dat ik zwanger was en ik ging dus geen alcohol drinken. Alleen zou dit wel erg opvallen tijdens het oud en nieuw feestje en we wilden het nog even voor onszelf houden, dus waren er alcoholvrije biertjes nodig waaraan je niet kon zien dat ze 0.0% waren.

Wij gaven het feestje bij ons thuis dus dat maakte het makkelijker om een aantal ‘speciale’ biertjes te verbergen in de koelkast. Het plan was om etiketten en dopjes te wisselen met gewone biertjes. Hiervoor moeten de flesjes natuurlijk wel op elkaar lijken. Daarom vielen er direct een aantal merken bier af (zoals grolsch die een speciaal flesje heeft met het logo erin). Wij kozen voor Hertog Jan als gewoon bier, en Amstel radler als gewone radler biertjes. Voor het gewone 0.0% bier kochten we Amstel 0.0% en bij de radler konden we Amstel radler 0.0% gebruiken.

Het verwisselen van de etiketten moet je minimaal een dag van tevoren doen (zodat het etiket goed kan drogen) en de dopjes wissel je pas net voor het feestje (anders hou je helemaal geen bubbels meer over).

Leg eerst een paar uur de bierflesjes met alcohol en de flesjes zonder alcohol in een bak met koud water. Zo kunnen de etiketten losweken. Wanneer de etiketten los zitten haal je deze voorzichtig los. De etiketten van de alcoholvrije biertjes kan je weggooien (niet bovenin de prullenbak laten liggen waar iemand ze op het feestje per ongeluk kan tegenkomen).

De etiketten van de normale biertjes plak je voorzichtig op de 0.0% flesjes. Zorg ook dat je de flesjes die zonder etiketten overblijven laat opdrinken zodat je de dopjes kan bewaren! Haal de dopjes hier voorzichtig vanaf met de opener.

Haal korte tijd voor het feestje de dopjes van de 0.0% biertjes en duw de gewone dopjes op de flesjes. Bedenk een manier waarop je de biertjes kunt herkennen. Wij hadden een kleine markering op de etiketten gezet zodat ik ze kon vinden tussen de normale biertjes (zou zonde zijn als je al die moeite doet en alsnog geen biertje kunt pakken omdat je niet meer weet welke de goede zijn).

Overigens had ik in plaats van champagne een fles spa met appel gekocht en heb dat in mijn champagneglas gedaan. Natuurlijk kan je ook een fles alcoholvrije champagne van andere etiketten voorzien, maar daarbij is het wel een stuk lastiger om een fles te vinden die goed lijkt op de echte champagne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *