Maak snel leuk versierde cakejes
Tegenwoordig zijn cupcakes heel populair op feestjes: iedereen krijgt een eigen minicakeje dat mooi versierd is. Superleuk om te maken en om te krijgen, alleen moet je er wel tijd voor over hebben.
Dit zijn een aantal ideeen om gekochte cakejes te versieren zonder alle dure toppings van de grote merken, met dingen die gewoon in je kast staan. Natuurlijk kan je ook zelf cakejes bakken als je dat leuk vind.
Wat dacht je van:
– chocopasta
– hagelslag of vlokken
– (kerst)chocolaatje
– chocoladerozijn
– walnoot of andere grote noot
– poedersuiker
– smarties/m&ms
– boter
witte chocopasta of boterglazuur met chocohagelslag
Doe witte chocopasta of boterglazuur op het cakeje en strooi er chocohagelslag overheen.
Er bestaat ook witte chocohagelslag. Samen met bruine chocopasta geeft dit het omgekeerde effect!
Ook is er tegenwoordig bruine hagelslag met roze of blauwe hagelslag ertussen, superleuk!
Bruine chocopasta met poedersuiker
Smeer bruine chocopasta op het cakeje, Leg een koekjesvormpje op het cakeje en strooi poedersuiker binnen het vormpje. Simpel en voor allerlei thema’s te maken, je hebt alleen een ander vormpje nodig.
Waterglazuur of chocopasta met smarties/m&ms
Doe waterglazuur of chocopasta op het cakeje en versier deze met smarties of m&ms.
Witte chocopasta met een chocoladerozijn of noot
Smeer de witte chocopasta op het cakeje en doe er een chocoladerozijn of noot op.
Chocopasta of boterglazuur met een leuk chocolaatje
Chocopasta: Smeer de chocopasta op het cakeje en leg er een leuk chocolaatje op.
Boterglazuur: Spuit de boterglazuur met een spuitzak mooi dik op het cakeje en steek het chocolaatje er in.
Boterglazuur met een cupcaketopper
Breng met een spuitzak een mooie toef boterglazuur aan op het cakeje en steek er een leuke decoratieve prikker van Style my party in!
Simpel glazuur om zelf te maken
Het glazuur dat ik hierboven noem is heel gemakkelijk te maken:
Glazuur van poedersuiker en water (waterglazuur)
250 gram poedersuiker, 2 – 3 eetlepels heet water
Zeef de poedersuiker in een kom en roer er het hete water doorheen tot het ongeveer zo dik is als chocopasta. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe. Smeer het glazuur op het cakeje met een (thee)lepel en doe de versiering er op als het glazuur nog nat is, anders zal het niet blijven plakken. Het glazuur moet ten minste een uur hard worden.
Glazuur van poedersuiker en boter (boterglazuur)
125 gram roomboter, 250 gram poedersuiker, 1 theelepel citroensap
Roer de boter tot het zacht en romig is en zeef de poedersuiker erboven in de kom. Roer het door elkaar met een garde. Schep de citroensap erdoor en roer nog eens. Je kan het boterglazuur met een lepel op het cakeje doen, of met een spuitzak.