Review: Gegrafeerde champagneglazen

Een bruidspaar geef je graag een mooi en origineel kado op de grote dag. Een set gegrafeerde champagne glazen is een stijlvol en persoonlijk kado waarmee het bruidspaar op speciale momenten kan proosten.

Review van gegrafeerde champagneglazen, een stijlvol en persoonlijk bruiloft kado waarmee het bruidspaar op speciale momenten kan proosten. 

Deze post betreft een samenwerking. In deze post review ik gegrafeerde champagneglazen die ik heb ontvangen van Drukwerknodig.nl.

Toen ik door Drukwerknodig werd benaderd om één van hun producten te testen was ik direct enthousiast. Bij het bekijken van de producten die zij aanbieden viel mijn oog al snel op de gegrafeerde glazen. Een set gepersonaliseerde champagneglazen (of wijn of bierglazen) leek me een superleuk kado voor een bruiloft.

Om de glazen te kunnen ontwerpen maak je een account aan op de website. Vervolgens kies je voor de champagneglazen en kan je zelf een ontwerp maken in de online editor.

De online editor

Je ontwerp maken in de editor

In de editor kan je teksten en afbeeldingen toevoegen in je ontwerp. Het is ook mogelijk om een bestaande template te kiezen.

Afbeeldingen die je op het glas plaatst kunnen vergroot, verkleind en gedraaid worden. Hierdoor kan je met dezelfde afbeelding van één hartje bijvoorbeeld een ontwerp maken met twee harten naast elkaar (zoals ik in de afbeelding hierboven doe).

Er zijn veel soorten decoraties beschikbaar zoals hartjes, de tekst ‘Love’, ‘MR & MRS’, en andere gekaligrafeerde woorden (en natuurlijk ook een en waar je teksten kunt toevoegen en opmaken. Je vindt leuke decoraties in de categorieën Bruiloft, Liefde, Vormen & Pijlen en Kalligrafie.

Naast de afbeeldingen waaruit je kan kiezen zijn er ook verschillende lettertypen waar je de tekst mee op kunt maken.

 

Je kan kiezen uit diverse lettertypen
Handig: bij het verplaatsen van tekst of afbeeldingen worden hulplijnen getoond

Wat ik ook handig vind: Uitlijnen in de editor gaat gemakkelijk doordat er hulplijnen voor onder andere het centreren verschijnen wanneer je objecten verplaatst.

Daarnaast vond ik het super fijn dat je je ontwerpen kunt opslaan en er later weer aan verder kan werken. Je kan dus ook meerdere ontwerpen maken en kiezen welk ontwerp je wilt bestellen. Dat is natuurlijk erg fijn om diverse ontwerpen wilt uitproberen en wanneer je een paar ideeën wilt vergelijken.

Ik heb een aantal ideeën uitgewerkt die je met de editor kunt maken:

Je kan echt heel veel kanten op met de ontwerpen. Het enige minpunt vind ik dat er tussen de decoraties ook afbeeldingen staan die niet op het glas gegrafeerd kunnen worden, namelijk de afbeeldingen waar kleuren in verwerkt zijn.

Je krijgt wel een melding wanneer je begint met ontwerpen dat foto’s niet gegrafeerd kunnen worden, maar het is dus in theorie wel mogelijk om een decoratie toe te voegen die in deze categorie valt (denk aan waterverf effecten, of een hartje met een gekleurde lijn). Ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen even duidelijk is welke decoraties wel en niet gebruikt kunnen worden. Simpel gezegd kan je alleen kiezen voor de decoraties die uit zwarte lijnen bestaan.

Hoe kan je direct zien of een decoratie geschikt is voor het graferen? De decoraties die uit zwarte lijnen of teksten bestaan worden grijzig wanneer je ze in je ontwerp zet. Wanneer je iets met kleur op je glas ziet dan is het dus niet te graferen.

Ik heb navraag gedaan en mocht je per ongeluk een ontwerp maken met een element erin dat niet te graferen is dan zal er altijd contact met je opgenomen zodat je het ontwerp kunt aanpassen.

De kwaliteit van de gegrafeerde glazen

De prijs van twee gepersonaliseerde champagneglazen valt me mee: ze kosten iets meer dan 11 euro per stuk. Voor twee glazen samen betaal je € 27,09 waarvan 5 euro verzendkosten. Een mooi bedrag voor een persoonlijk kado.

Nadat ik mijn bestelling had geplaatst was het wachten op de levering: dit vond ik echt snel gaan. Ik kreeg de glazen 4 dagen later via de post.

Ieder champagneglas zat in een eigen doos verpakt, en zoals je mag verwachten zat er een sticker op dat de inhoud breekbaar was en waren de glazen verpakt in beschermend papier.

Na het uitpakken heb ik direct bovenstaande foto gemaakt van het glas. De afbeeldingen en tekst zijn goed te zien en staan netjes op het glas. Het glas zelf ziet er ook mooi uit en heeft geen beschadigingen.

Op dit moment draaien de glazen enkele rondes mee in onze vaatwasser, ik zal hier binnenkort toevoegen of dit de grafering nog beïnvloed heeft. De glazen hebben inmiddels aardig wat vaatwasser rondes meegedraaid (ze zijn in ieder geval lekker schoon nu, haha) en de grafering ziet er nog steeds supergoed uit!

Daarnaast heb ik ook een tutorial gemaakt om een mooie kado doos te maken voor de glazen. Houdt de blog in de gaten voor deze tutorial!

 

De glazen gefotografeerd in de studio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *