Photo diary: December feestmaand, deel 2

De maand december is weer voorbij gevlogen! Eigenlijk had ik niet anders verwacht met al die feestdagen en gezelligheid. Dit is mijn tweede photo diary, dit keer van de maand december. Zoals ik in de vorige diary al voorspelde is er over de decembermaand heel veel te delen met al die feestelijkheden. Dit is deel twee van de photo diary december.

Na ons sinterklaasweekend in Zweden was mijn man (daar moet ik nog aan wennen hoor, het klinkt zo oud!) jarig. We hebben dit samen gevierd door uit eten te gaan (heerlijke schotel met allerlei soorten vlees gegeten), en de volgende dag kwam er familie op visite. Voor de vrienden hebben we het op oudjaarsavond gevierd (daarover straks meer!).

In aanloop naar de kerst hebben we een kerstconcert bezocht van het westlandse koor Musica.

Mijn moeder en tante zingen hier samen met zo’n 140 andere dames en heren in mee. De muziek werd gespeeld door een gelegenheidsorkest en speciale gast was Jan Vayne die ook nog een mooie kerstmedley op de vleugel speelde. Verder waren er twee solisten en was er ook een jongenskoor uit Roden. Heel bijzonder om te horen; zij zingen oude liederen en alles a-capella.


(bekijk hier de website van Musica) Voor mijn moeder en tante hadden we een leuke toitoitoi gekocht in de winkel van mijn schoonouders: kerstthee met een chocoladereep.

Eigenlijk stonden er hele leuke dingen gepland met kerst, maar ik had helaas een flinke buikgriep te pakken… Op zaterdag begon het maar ben ik nog wel naar een vroeg kerstdiner met vrienden gegaan.

Helaas was het zondag helemaal mis: laten we het erop houden dat ik de wc iets te vaak heb moeten knuffelen…
Die avond zouden we naar het koor van mijn schoonmoeder gaan luisteren, maar dat was echt geen optie voor mij.

Eerste kerstdag hadden we een familiedag in Noord-Holland gepland staan, maar ik was nog steeds niet lekker en ook erg slap omdat er daarvoor niets binnen wilde blijven. Dus helaas ook deze dag kerst in mijn bed gevierd.

Tweede kerstdag stond eigenlijk visite aan oma en gourmetten op het programma en ook dat heb ik afgezegd. Uiteindelijk was mijn kerstdiner die dag een groenten kerstmix met wat stukjes vis… oh well…. Al met al was dat niet hoe ik me de kerstdagen had voorgesteld. Volgend jaar de herkansing šŸ˜‰

Nu de kerst zo in het water gevallen was, was ik vastbesloten extra te genieten met oud en nieuw! We vierden het dit jaar bij ons en combineerden het met de verjaardag van Bas. Hij is namelijk vlak na Sinterklaas jarig, en met hem ook anderen dus het kwam niet zo lekker uit om het toen met de vrienden te vieren.

Als themakleuren voor de versiering van het huis heb ik gekozen voor wit, zwart en goud.
De prikkers, vlaggetjes en kaartjes zijn van het black&white thema van oud en nieuw uit de shop. Die heb ik de dagen ervoor lekker in elkaar zitten freubelen. Ook had ik met gouden glittertape nog meer prikkertjes versierd zodat ik de feesthapjes er mee kon versieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *