Mijn ervaringen met het plannen van onze bruiloft: De jurk

Aangezien ik op diverse websites las dat trouwjurken een nogal lange levertijd kunnen hebben wilde ik hier niet al te lang mee wachten. Ik had nog niet in mijn hoofd wat voor jurk ik precies zocht (het is ten slotte niet het meest allerdaagse kledingstuk) en ben begonnen met het bekijken van een heleboel jurken op websites van bruidsmode winkels. Ik was eigenlijk mijn ‘stijl’ aan het ontdekken.

Door een Pinterest bord te maken met de jurken die ik op het eerste gezicht wel mooi vond heb ik een hele grove selectie gecreëerd. Dit bord heb ik er meerdere keren bijgepakt en een aantal jurken bleven mijn aandacht trekken. Van deze jurken heb ik een shortlist gemaakt en ik heb een bruidsmode winkel gezocht die zoveel mogelijk van deze jurken in hun collectie hadden. Ik heb overigens vanaf het begin alleen gekeken naar jurken binnen mijn prijscategorie: in iedere prijsklasse zijn mooie jurken te vinden, en het is zo zonde als je verliefd wordt op een jurk die 3 keer zoveel kost dan je eraan wilt besteden. Als je eenmaal een jurk in je hoofd hebt is het heel moeilijk een soortgelijk exemplaar te vinden dat goedkoper is.

Bij de winkel die ik gekozen had heb ik een afspraak gemaakt nadat ik met behulp van een datumprikker een aantal data had gekozen met degenen die ik mee wilde nemen; mijn moeder, zusje, schoonmoeder en schoonzusje.

Omdat mijn aandacht toch steeds teruggetrokken werd naar twee jurken die ik had gepint heb ik uiteindelijk twee dagen voor mijn afspraak gevraagd of de winkel die twee jurken kon klaar hangen bij mijn afspraak. Ik had het gevoel dat als ik die twee jurken niet zou passen, ik sowieso geen keuze kon maken aangezien ik dan niet zou weten hoe die zouden staan.

De jurken hingen inderdaad klaar en ietswat onwennig mocht ik een van die twee passen. Ik werd enthousiast van wat ik in de spiegel zag, en ook jurk nummer twee viel zeker niet tegen! Van tevoren was ik wat onzeker over mijn lichte huid in zo’n witte jurk maar dat viel gelukkig echt reuze mee.
Om ook wat anders geprobeerd te hebben vroeg ik de verkoopster om mij een totaal andere jurk te laten passen en zij heeft mij er nog drie laten proberen.

De eerste twee bleven toch mijn favorieten en na die nog eens gepast te hebben is het nummer 1 geworden! Ik had echt nooit verwacht dat ik mijn jurk al van een plaatje op internet zou kiezen maar dit was hem toch echt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *