Makkelijke cupcakes voor een gender reveal of als kraamtraktatie

Moeilijkheidsgraad: beginner

Toen wij bij de 20 weken echo te horen hadden gekregen of we een jongetje of een meisje kregen hebben we dit die avond met onze ouders en broers en zussen gedeeld. We wilden er niet teveel een ding van maken met een taart waar blauw of roze in zit of iets dergelijks, maar het leek ons wel leuk om iets lekkers te hebben voor bij de koffie.

Daarom maakte ik deze mini-cupcakes met muisjes. Heel simpel om te maken, zeker als je een de cupcakes uit een pakje maakt, of kant en klare cakejes koopt.

Wat heb je nodig?

  • Mini-cupcakes
  • Een pakje muisjes
  • Poedersuiker
  • Een kommetje (om de muisjes in te doen)
  • Een kommetje (om warm water in te doen en de suikerglazuur in te maken)
  • Een zeef (om de poedersuiker te ontdoen van klontjes)
  • Een eetlepel

Voorbereiding

Bak de cupcakes en laat ze afkoelen. Vul een kommetje met een flinke hoeveelheid muisjes zodat je daar straks de cupcakes in kan dippen.

Suikerglazuur maken

Voorbeeldverhouding: 250 gram poedersuiker, 2 – 3 eetlepels heet water.

Zeef de poedersuiker in een kom en roer er met een lepel het hete water doorheen tot het ongeveer zo dik is als chocopasta.

Is je suikerglazuur te dik? Voeg nog wat extra warm water toe.
Is het te dun? Voeg wat extra poedersuiker toe.

Het zou er ongeveer uit moeten zien zoals op de foto hieronder. Bekijk een tutorial filmpje over het maken van suikerglazuur op allerhande.nl. Afhankelijk van hoeveel cakejes je wil versieren, zou ik het suikerglazuur in niet te grote porties maken, zodat je tijd hebt om een aantal cakejes te versieren voordat het glazuur te hard wordt. Je kan dan voor de volgende paar cakejes weer nieuw glazuur maken, of het restje glazuur aanlengen met nieuw water en poedersuiker.

De cakejes versieren

Nadat je het glazuur hebt gemaakt en de muisjes hebt klaargezet pak je de cakejes één voor één, en dip je het cakeje in het glazuur en vervolgens dip je het cakeje in het bakje met muisjes. Duw de muisjes goed in het glazuur met je vingers en vul eventuele plekjes waar weinig muisjes zitten aan door er nog wat muisjes in te drukken. Zet het cakeje opzij en laat het glazuur hard worden.

Let op dat je, voordat je het volgende cakeje gaat dippen, even checkt of er geen grote klonten muisjes met glazuur in het bakje muisjes terecht zijn gekomen en haal die er eventueel uit.

En hier het resultaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *