Makkelijk moederdagkado: versierde chocolaatjes
Dit moederdag kado idee is leuk om te maken met je kinderen voor mama of voor oma en ook nog eens super makkelijk om te doen! Maak versierde chocolaatjes met de oven of een smeltpannetje.
Wat heb je nodig
- Chocoladerepen zonder vulling (dus gewoon melk of puur)
- Een oven of smeltpannetje
- Versiering voor op de chocolade (zoals sprinkles en mini marshmallows)
- Bakpapier & bakplaat of ovenschaal (voor chocolate bark) of chocolade vorm (voor de chocolaatjes in vorm)
- Koekast
Chocolaatjes versieren manier 1: chocolate bark
De simpelste manier om deze leuke versierde chocolaatjes te maken is om een reep te smelten op een stukje bakpapier in de oven. Je stelt de oven in op 60 graden en laat de chocolade in 5 tot 8 minuten smelten. Lees meer over manieren om chocolade te smelten.
Haal de chocolade uit de oven en leg de stukjes bakpapier met chocolade op bordjes of een plank zodat je kinderen de chocolade kunnen gaan versieren. Zie je na het smelten de originele reep vorm nog? Strijk de chocolade dan even door elkaar met een vork of lepel.
Zorg voor diverse soorten versiersels en laat ze lekker hun gang gaan. Ik heb ze ieder een bakje gegeven met verschillende soorten sprinkles en mini marshmallows. Andere ideeën voor op de chocolade zijn hagelslag, rozijnen, gehakte nootjes of amandelschaafsel.
Wanneer alle stukken chocolade zijn versierd leg je ze in de koelkast om hard te laten worden. Daarna kan je ze in stukken breken met een scherp mes.
Doe het in een zakje of leuk doosje en je moederdagkado is klaar!
Chocolade smelten en weer hard laten worden
Op zich is het maken van deze versierde chocolaatjes eenvoudig om te doen. Maar het kan zijn dat je chocolaatjes heel snel beginnen te smelten zodra ze uit de koelkast zijn.
Het smelten en goed uit laten harden van chocolade is best een precies werkje met de juiste temperaturen. Hiervoor kan je in een smeltpannetje een thermometer gebruiken. In de oven regel je dit met de juiste temperatuur. Hier lees je alles over de juiste temperaturen tijdens het smelten en afkoelen.
Worden je chocolaatjes snel zacht? Geen man overboord! Bewaar ze dan in de koelkast tot je ze geeft. Mama of oma vind ze sowieso leuk en lekker!
Chocolaatjes versieren manier 2: smeltvorm
Als je een chocolade smeltvorm hebt kan je ook chocoladevormpjes maken. Laat de kinderen de vormpjes vullen met versiersels terwijl jij de chocolade smelt. Dit kan je, net als bij de chocolate bark, doen in de oven op lage temperatuur, of in een smeltpannetje.
Vul vervolgens de vormpjes met chocolade en laat ze ca. 5 minuten afkoelen. Zet de vorm dan in de koelkast om hard te laten worden.
Haal de versierde chocolaatjes uit de vorm en klaar is je kadootje voor moederdag!