Makkelijk moederdagkado: versierde chocolaatjes

Chocolate bark versierde chocolade voor moederdag

Dit moederdag kado idee is leuk om te maken met je kinderen voor mama of voor oma en ook nog eens super makkelijk om te doen! Maak versierde chocolaatjes met de oven of een smeltpannetje.

Simpel moederdagkado: zelf versierde chocolade. Lekker chocolade moederdag kado voor mama of oma. Maak dit leuke kado voor moederdag door zelf chocolade te smelten en versieren. Lees het recept op de blog | moederdag | vaderdag | oma | opa | knutselen | kado idee | cadeau | moederdagkado | cadeau idee | chocolade | handgemaakt | mama | papa | bakken

Wat heb je nodig

  • Chocoladerepen zonder vulling (dus gewoon melk of puur)
  • Een oven of smeltpannetje
  • Versiering voor op de chocolade (zoals sprinkles en mini marshmallows)
  • Bakpapier & bakplaat of ovenschaal (voor chocolate bark) of chocolade vorm (voor de chocolaatjes in vorm)
  • Koekast
Chocoladerepen op ovenschaal om te smelten
Zie je na het smelten de originele reep vorm nog? Strijk de chocolade dan even door elkaar met een vork of lepel.

Chocolaatjes versieren manier 1: chocolate bark

De simpelste manier om deze leuke versierde chocolaatjes te maken is om een reep te smelten op een stukje bakpapier in de oven. Je stelt de oven in op 60 graden en laat de chocolade in 5 tot 8 minuten smelten. Lees meer over manieren om chocolade te smelten.

Haal de chocolade uit de oven en leg de stukjes bakpapier met chocolade op bordjes of een plank zodat je kinderen de chocolade kunnen gaan versieren. Zie je na het smelten de originele reep vorm nog? Strijk de chocolade dan even door elkaar met een vork of lepel.

Zorg voor diverse soorten versiersels en laat ze lekker hun gang gaan. Ik heb ze ieder een bakje gegeven met verschillende soorten sprinkles en mini marshmallows. Andere ideeën voor op de chocolade zijn hagelslag, rozijnen, gehakte nootjes of amandelschaafsel.

Chocolade versieren met allerlei versiering voor moederdag. Je ziet een peuterhandje versiering op de chocolade doen en in een bakje liggen sprinkles in de vorm van sterretjes, bloemetjes, eenhoornen en ook mini marshmallows.
Een versierde chocoladereep. Hij is helemaal volgegooid met allerlei soorten sprinkles en marshmallows

Wanneer alle stukken chocolade zijn versierd leg je ze in de koelkast om hard te laten worden. Daarna kan je ze in stukken breken met een scherp mes.

Doe het in een zakje of leuk doosje en je moederdagkado is klaar!

De chocolade is hard geworden en met een mes in grove stukken gebroken. Je ziet de versierde stukken op een bord liggen.
De chocolade is hard geworden en met een mes in grove stukken gebroken. Je ziet de versierde stukken op een bord liggen. Er liggen ook wat sprinkles omheen die met breken los gekomen zijn.

Chocolade smelten en weer hard laten worden

Op zich is het maken van deze versierde chocolaatjes eenvoudig om te doen. Maar het kan zijn dat je chocolaatjes heel snel beginnen te smelten zodra ze uit de koelkast zijn.

Het smelten en goed uit laten harden van chocolade is best een precies werkje met de juiste temperaturen. Hiervoor kan je in een smeltpannetje een thermometer gebruiken. In de oven regel je dit met de juiste temperatuur. Hier lees je alles over de juiste temperaturen tijdens het smelten en afkoelen.

Worden je chocolaatjes snel zacht? Geen man overboord! Bewaar ze dan in de koelkast tot je ze geeft. Mama of oma vind ze sowieso leuk en lekker!

Een smeltpannetje met gesmolten chocolade op een kurken onderzetter en daarnaast een chocoladevorm voor bloemvormige chocolade met in ieder vakje sprinkles en mini marshmallows.
In ieder vakje in de chocoladevorm wordt chocolade gegoten met een theelepel. Je ziet de chocolade van de lepel af lopen en op de sprinkles vallen.

Chocolaatjes versieren manier 2: smeltvorm

Als je een chocolade smeltvorm hebt kan je ook chocoladevormpjes maken. Laat de kinderen de vormpjes vullen met versiersels terwijl jij de chocolade smelt. Dit kan je, net als bij de chocolate bark, doen in de oven op lage temperatuur, of in een smeltpannetje.

Vul vervolgens de vormpjes met chocolade en laat ze ca. 5 minuten afkoelen. Zet de vorm dan in de koelkast om hard te laten worden.

Haal de versierde chocolaatjes uit de vorm en klaar is je kadootje voor moederdag!

De bloemvormige chocolaatjes die uit de chocoladevorm zijn gehaald op een bord. ieder chocolaatje ziet er vrolijk uit met de gekleurde sprinkles en mini marshmallows.
Een doorzichtig puntzakje gevuld met versierde chocolaatjes en de versierde chocolate bark. het zakje is dichtgemaakt met een geel kadolintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *