Maak je eigen kook smurfin kostuum deel 1

Moeilijkheidsgraad: beginner

Dit leuke smurfenkostuum heb ik afgelopen zomer gemaakt voor de zomerfeesten in ons dorp. Het is een simpel kostuum dat je grotendeels kunt samenstellen uit kleding die je al hebt of leent bij vriendinnen. Je hoeft niet handig met de naaimachine te zijn en ook geen lastige dingen te bedenken. Ideaal als je niet al te veel tijd hebt om iets in elkaar te smurfen!

Wat heb je nodig voor dit kostuum?

  • 1 koksmuts (ik heb hem gevonden bij de action, bij de verkleedkleding)
  • 2 knalblauwe blauwe panty’s (mijne vond ik bij zeeman)
  • Een wit jurkje, of een witte rok met wit shirt/blouse
  • 1 wit kookschort
  • Blauw oogschaduwpotlood / blauwe schmink
  • Schaar
  • Naald
  • Wit naaigaren
  • Evt. een houten pollepel als attribuut

 

De basis van het kostuum

In dit eerste deel stellen we de kleding samen en maken we de smurfen armen en nek. Smurfin draagt een wit jurkje. In principe is ieder jurkje geschikt, maar het is wel fijn als hij een beetje mouwtjes heeft, omdat de blauwe mouwen dan beter blijven zitten. Je kan er eventueel ook een wit shirtje onder doen als het jurkje geen mouwtjes heeft.

Ik heb gekozen voor een witte rok met een shirt en blouse (het was niet zo warm buiten. Het is ook zeker aan te raden als je met halloween buiten wilt rondsmurfen om wat laagjes te combineren).

Over het jurkje draag je een kookschort. Eventueel kan je hier in een pollepel steken als extra detail of je maakt er een aan een touwtje en hangt hem om je nek. Ik kon een heel schattig wit kookschort lenen (zelfs met lichtblauwe details erop, helemaal perfect!).

Verder trek je één van de blauwe panty’s aan als, nou ja uhm, panty! Ik had een best dikke panty dus dat was lekker warm.

Smurfen armen

Nu komt het meest ‘creatieve’ deel: de mouwen. Pak panty nummer 2 en de schaar erbij. Knip de twee benen van de panty af zodat je een broekje en twee lange kousen overhoudt (zie rechts op de afbeelding hieronder). Doe die twee kousen even aan je arm om te kijken waar je vingers ongeveer door de voetjes heen moeten en knip vervolgens, heel simpel, een vijftal gaten in iedere kous.

Dat was het spannendste deel van vandaag. Simpel he? De mouwen die je nu gemaakt hebt kan je nu ook aandoen en het fijne is dat ze niet omhoog kunnen kruipen omdat niet je hele hand erdoorheen zit.

Ten slotte kan je het broekje dat overgebleven is van de tweede panty over je hoofd doen, om je nek. Ik had mijn hoofd door een van de twee smalle gaten gedaan en het andere beengat zo gedrapeerd dat hij aan de voorkant zo mijn shirt in liep. Dit werkte prima: mensen hadden niet door dat het blauw uit losse stukken bestond, ze dachten dat ik onder mijn jurk een heel blauw pak aan had.

In deel twee zal ik uitleggen hoe ik de muts heb gemaakt. Bekijk deel 2 van deze tutorial hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *