Maak haaraccessoires voor bij het Kleine Zeemeermin kostuum

Moeilijkheidsgraad: beginner

Bij een zeemeermin kostuum horen natuurlijk ook passende haaraccessoires, denk aan schelpen, zeesterren, parels… Bij het ariel schipbreuk-kostuum dat ik gemaakt heb droeg ik een rode pruik met daarin zelfgemaakte speldjes met zeesterren en schelpen. Deze speldjes kan jij ook zelf maken!

Wat heb je nodig voor deze haarspeldjes?

  • Een lijmpistool
  • Kleine stukjes vilt of kleine stukjes stof
  • Schuifspeldjes
  • Een schaar

Voorbereiding

Kies uit het doosje potpourri  een aantal mooie schelpen en zeesterren en leg deze klaar op tafel. Warm het lijmpistool op. Knip van het vilt een langwerpig strookje dat iets minder breed is dan de schelp / het middenstuk van de ster. Knip er per speldje 1.

Het speldje maken

De bedoeling is om dat stukje vilt met twee druppels lijm aan de zijkanten op de schelp te lijmen, zodat het schuifspeldje uiteindelijk over het middelste stuk geschoven kan worden. Wanneer het lijmpistool heet genoeg is pak je een schelp en het stukje vilt. Leg de schelp voor je neer met de onderkant naar boven. Doe links en rechts op het stukje vilt een druppel lijm en plak het vilt vervolgens tegen de achterkant van de schelp. Laat de lijm goed drogen voor je er een speldje doorheen schuift!

Hieronder zie je een foto van de pruik met de speldjes erin. Ik heb er een kruin in gemaakt aan de zijkant en een lok vanuit die kruin naar de andere kant gespeld om de pony van ariel te maken. Bij de kruin heb ik de twee speldjes met zeester en schelp in de pruik geschoven.

Comments

  1. Wat een leuk idee! Ik ga deze week maar een knutselmiddagje inplannen, met dit verdrietige weer is het best leuk om dan maar de zomer naar binnen te halen en gezellige/zomerse haaraccessoires te maken. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *