Maak een Kleine Zeemeermin kostuum

Moeilijkheidsgraad: gevorderde

Dit is een grappig, origineel prinsessen kostuum, aangezien je niet in een mooie prinsessen jurk zult lopen maar in een stuk zeil! Het is gebaseerd op de scene waar Eric Ariël op het strand vind. Ze heeft een jurk gemaakt van een stuk scheepszeil en touw (bekijk de scene hier). Ik heb dit kostuum gemaakt voor een avond met het thema Disney, maar ook voor Halloween feestjes of carnaval is dit een heel leuk kostuum!

Wat heb je nodig voor het jurkje?

  • Een wit laken
  • Dik stuk touw
  • Elastiek
  • Naaimachine (of veel geduld met naald en draad)
  • Schaar
  • Veiligheids spelden
  • Een vrijwilliger om te assisteren bij het plaatsen van de veiligheids spelden

 

Basis jurkje Ariël

Om te zorgen dat het succesvol blijven zitten van jouw jurkje niet alleen afhankelijk is van het touw dat je omknoopt (het touw is meer decoratief, je wil jezelf er geen pijn mee doen door het te strak te knopen) begin je met een elastiekrand aan de bovenrand maken. Naai hiervoor een tunneltje langs de bovenrand van het laken waar je het elastiek doorheen kan rijgen.

In vorm brengen van het jurkje

Het jurkje in vorm brengen doe je door het laken aan te doen en als eerste het touw om te knopen. Zorg voor 1 rand touw bovenaan, bij de rand van het jurkje, en 1 rand om je middel. Laat ondeaan een stuk touw los naar beneden hangen, en als je genoeg lengte hebt kan je dit bovenaan ook doen.

Vervolgens breng je het jurkje verder in vorm met veiligheids spelden. Het jurkje zal niet heel makkelijk aan en uit te doen zijn zonder de vorm weer kwijt te raken, dus mijn tip is om deze stap te doen wanneer je je ook echt aan het omkleden bent voor het feest.

Speld op verschillende plaatsen de stof van het laken bij elkaar, zodat je een mooi lengteverschil aan de onderkant krijgt en laat het jurkje ook een beetje over het touw bij je middel heen hangen aan een kant. Hou het lekker rommelig: het doel is om geen strak perfect gevormd cocktail jurkje te maken, het moet juist de illusie van een stuk zeil met touw wekken!

Hier zie je het resultaat van mijn creatie. Eventueel kan je het ‘zeil’ ook nog vies maken met vlekken of vegen (denk aan koffie bijvoorbeeld) en er een zeiloog in maken (zie hier een voorbeeld wat ik met zeiloog bedoel).

In deel twee laat ik zien hoe je de speldjes maakt die ik in de pruik heb zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *