Maak een geslagen piñata kostuum – deel 2

Moeilijkheidsgraad: gevorderde

In dit tweede deel van de geslagen pinata tutorial gaan we het kostuum afmaken met het hoedje en leg ik de make up en overige finishing touches uit.

Heb je deel 1 gemist? Lees dan eerst het eerste deel van de tutorial.

Wat heb je nodig voor het hoedje?

  • Vuilniszakken in verschillende kleuren, waarvan minimaal 1 rol van die grofvuil zakken (extra groot)
  • Een feesthoedje
  • Een glitter pruik (zie de afbeelding hieronder)
  • Goede schaar
  • Nietmachine en nietjes
  • Stevige tape
  • Een stukje dun touw

Basis piñata hoedje

Het hoedje bestaat uit een kartonnen feesthoedje, een glitterpruik en franjes die ook op het jurkje zitten. Begin door een stukje van het topje van het hoedje af te knippen zodat er een gaatje ontstaat. Hier gaat de pruik doorheen. Rijg een touwtje door dit gat heen, haal het langs de onderrand en weer naar boven. Rijg de pruik erdoorheen en knoop hem vast. Zorg dat de pruik als een glitterpluim uit de bovenkant van het boekje komt. Maak het touwtje met een knoop vast aan de binnenkant van het hoedje zodat het een gesloten rondje touw is, en de pruik vast zit. Plak het touw vast met plakband zodat het niet kan draaien. Als je een lijmpistool hebt kan je de pruik ook vastlijmen aan het topje.

Beplak nu het hoedje met repen franjes zodat het originele hoedje niet meer te zien is, en je ook het touwtje niet meer ziet. Wissel ook weer af zoals je ook op het jurkje hebt gedaan.

Wat heb je nodig voor de makeup?

  • blauw oogschaduw potlood
  • blauwe (donkere / lichte) oogschaduw
  • vrolijk gekleurde pleisters

De makeup

Voor de blauwe plekken gebruiken we een blauw oogschaduw potlood. Ik had er eentje gevonden die best wel waxig was, en dus een beetje waterafstotend. Zo een soort potlood wil je hebben want dat loopt niet zomaar van je huid als het regent, warm is, of als er kleding tegenaan komt.

Teken een groot blauw oog om een van je ogen. Breng eerst een paar grove strepen oogschaduw aan en wrijf deze uit met je vingers. Herhaal dit tot je een lelijke (mooie) blauwe plek hebt. Met de blauwe oogschaduw kan je nog wat extra donkere of lichte kleur aanbrengen in de plekken. Maak op je armen, in je hals en nek en eventueel op je benen ook diverse blauwe plekken. Je kan ook met oogpotlood of schminkkrijtjes hechtingen maken als je dat leuk vind.

Ten slotte plak je als finishing touch op diverse plekken vrolijke pleisters (om al die wonden te bedekken ). Ik had felle neon pleisters gevonden bij een euroshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *