Maak een feestje van de vakantietrip – deel 1

De vakantie is begonnen en wellicht staat er nu een heerlijk lange reis (“Zijn we er al?”, “Is het nog ver??”) naar de vakantiebestemming op de planning… Met de auto of het vliegtuig: lang stilzitten is altijd een uitdaging voor de kinderen. Zorg dat de verveling niet toeslaat met deze reis spelletjes! Dit zijn een aantal leuke, simpele spelletjes voor onderweg waar je niets voor nodig hebt.

Raad het met 20 vragen

De eerste speler neemt een voorwerp, dier of persoon in zijn hoofd. De andere spelers mogen maximaal 20 vragen stellen om te raden wat de eerste speler in zijn hoofd heeft. Daarna is de volgende speler aan de beurt om iets in zijn hoofd te nemen.

Nummerbord zinnen

Om de beurt leest iemand de letters van een nummerbord op en maakt hiermee een zinnetje (DTSV kan bijvoorbeeld zijn: De trein staat vast of Dolle tijger slaapt vast). Misschien kunnen er wel 10 zinnetjes per nummerbord bedacht worden!

Veren, vacht, huid of schubben

De eerste speler noemt een dier. De andere spelers moeten zeggen of dit dier veren, een vacht, huid of schubben heeft. Wie het goed raad mag het volgende dier verzinnen.

Zoeken naar de kleuren van de regenboog

Volg de kleuren van de regenboog en zoek samen voorwerpen in die kleur. De kleuren zijn: Rood Oranje Geel Groen Blauw Paars.

Zoek eerst 10 voorwerpen die de kleur rood hebben, dan 10 die oranje zijn, vervolgens 10 gele voorwerpen enz.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Een van de meest bekende reisspelletjes. De eerste speler begint met een voorwerp (ik ga op vakantie en neem mee….). De volgende speler moet zowel het eerder genoemde voorwerp als een nieuw voorwerp opnoemen. Zo komt er steeds een voorwerp bij en het wordt steeds moeilijker om alles te onthouden en op te noemen. Een leuke variatie kan zijn: “Ik heb honger en ik eet….”. Maak dit spel extra moeilijk door het alfabet te volgen (de eerste persoon iets met een A, tweede A en B, derde A, B en C…)

Rabarber

De ene persoon stelt vragen aan de tweede. Hij of zij mag alleen antwoorden met ‘Rabarber’. Als hij moet lachen is hij af.

Zoveel mogelijk woorden met een…

Kies een letter uit het alfabet en probeer met zijn allen zoveel mogelijk worden te bedenken die met die letter beginnen! Je kan het ook iets moeilijker maken door een categorie te kiezen waarbinnen woorden bedacht moeten worden.

Verhaalketting

Maak met zijn allen een verhaal door om de beurt een woord te zeggen. Speler 1: “Er” – Speler 2: “was” – Speler 3: “eens” – Speler 1: “een” – Speler 2: “kikker”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *