Maak een Biker kostuum

Moeilijkheidsgraad: beginner

Ben je op zoek naar een gemakkelijk en stoer kostuum, dan is dit biker kostuum perfect voor je! Er is maar een klein DIY gedeelte en grote kans dat je de meeste items al in je kast hebt liggen. Ik heb voor dit kostuum enkel een extra groot zwart t-shirt gekocht om te verknippen, en online een tattoo sleeve besteld.

Wat heb je nodig voor dit biker kostuum?

  • Een zwarte broek (leatherlook is helemaal mooi)
  • Een zwarte haltertop
  • Stoere zwarte laarzen
  • Een tattoo sleeve
  • Evt. plaktattoo’s
  • Donkere, niet al te fleurige make-up
  • Een extra groot zwart t-shirt (om het hesje uit te knippen)
  • Een schaar

Het hesje maken

Leg het t-shirt voor je neer en vouw het dubbel over het midden zoals op de eerste foto hieronder en maak de vouw extra scherp door er goed overheen te wrijven, of pak er een strijkijzer bij.

Vouw het shirt vervolgens weer uit. Als het goed is kan je de vouwlijn nu zien zodat je over het midden kunt knippen. Pak de schaar en knip vervolgens de voorkant (let op: niet door zowel de voor als achterkant heen knippen!) open over de lijn, helemaal van beneden tot in de kraag.

Knip nu de kraag geheel uit het t-shirt zoals op de foto’s hieronder:

Ten slotte verwijder je ook de mouwen door deze net voor de naad af te knippen (de naad blijft dus aan de mouw zitten en zit niet meer aan het hesje vast).

Bewaar de mouwen, hier maak je straks een hoofdband en/of een band voor om je arm van. Het hesje is nu klaar en ziet er als het goed is zo uit:

Hoofdband en/of band voor om je arm

Afhankelijk van de grootte van je hoofd en de mouwen van het t-shirt past één van de mouwen wellicht als band om je hoofd. Pas dit even. Als het te klein is kan je misschien een andere zwarte doek gebruiken, of knip dan beide mouwen open en knoop ze aan elkaar.

Heb je nog een mouw over? Knip hier dan een strook voor om je arm van. Ik vond het fijn om aan de arm van de tatoo sleeve een band te knopen zodat je het begin niet zo zag zitten en  hij ook goed bleef zitten heel de avond!

De outfit

Doe de broek en je haltershirt aan, en trek het hesje eroverheen aan. Doe ook de laarzen aan en bind je hoofdband om. De tattoo sleeve gaat om je arm heen en met wat hulp van iemand anders kan je de band om je arm knopen. Nu hoef je enkel nog wat niet-zo-vrolijke make-up op te doen om je look compleet te maken en vergeet niet een beetje boos en chagrijnig te kijken af en toe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *