Hoe maak ik een muur van ballonnen? (Lezersvraag)

Van een lezer heb ik een vraag gekregen over het maken van een ballonnenmuur, hoe maak je zoiets eigenlijk? Dat is natuurlijk een goede vraag, want het ziet er allemaal wel leuk uit, maar ja die ballonnen komen niet vanzelf zo mooi te hangen. Er zijn meerdere manieren om zo’n ballonnenmuur te maken. Ik zal een aantal technieken op een rij zetten.

Een makkelijke manier om een muur van ballonnen te maken is door de ballonnen tegen de muur te plakken met tape. Een goede tutorial van deze techniek vindt je hier. Dit klinkt simpel, maar het kan best moeilijk zijn om de ballonnen vast te plakken als er veel tegen elkaar aan moeten komen zonder een andere ballon per ongeluk weer los te stoten. Bedenk wel dat het tape je muur kan beschadigen. Als je te goed plakkend tape gebruikt kan behang of verf los komen. Het is daarom belangrijk om tape te kopen dat goed verwijderd kan worden, maar wel voldoende plakt. Bij de bouwmarkt heb je bijvoorbeeld van dat groene schilderstape: het is wat duurder maar laat je muur heel!

Met deze tutorial op youtube maak je een zeer uitgebreide ballonnenmuur die zelfs los kan staan. Hier maak je de ballonnen per 4 stuks aan elkaar en knoop je die weer samen tot lange rijen. Met deze rijen maak je uiteindelijk de ballonnenmuur.

Een andere slimme oplossing die ik op pinterest vond is de ballonnen met knijpers vastmaken aan een laken, en dat laken langs de muur hangen (alleen heb je dan dus wel weer iets nodig waar het laken aan kan hangen).

Of koop bij de bouwmarkt van die hardboard platen met gaatjes erin, en bind daar de ballonnen op vast. Het voordeel hiervan is dat het geheel niet aan je muur of plafond vast hoeft te zitten, je kan het gewoon tegen iets aan zetten. Wellicht lukt het ook de tuitjes van de ballonnen direct door de gaatjes te trekken, maar dit heb ik niet geprobeerd (ik kan me voorstellen dat de ballon hierbij stuk gaat als er iets scherps uitsteekt).

Ten slotte kan je de ballonnen ook vullen met helium, en ze aan verschillende lengten lint vastmaken waardoor ze de muur kunnen bedekken. Met gewichtjes op de vloer zorg je dat de ballonnen niet naar het plafond vliegen.

Bron foto’s: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *