Last minute sinterklaas surprise ideeën (deel 2)

Toen mij deze week gevraagd werd of ik op Radio / TV West iets zou willen komen vertellen over leuke sinterklaas inpak ideeën en last minute surprise ideeën in het programma Debby en haar mannen zei ik natuurlijk volmondig ja! Een avond goed brainstormen en wat freubelen leverde een hele waslijst aan surprises op.

De leukste heb ik hier neergezet.

Medaille / Trofee surprise

Deze surprise is makkelijk aan te passen op de ontvanger: het is namelijk de prijs voor beste/grootste…

  • vader / moeder / opa / oma / zoon / tante …
  • klusser
  • shopper
  • zanger
  • grappenmaker
  • juf / meester
  • … enzovoorts!


Hoe maak je de medaille?
Pak een groot stuk karton en trek een bord om met potlood, teken twee cirkels. Knip de cirkels uit en plak het kado hier tussen. Wikkel dit nu in met crepepapier of ander papier dat je hebt liggen. Knip een strook crepepapier en plak dit rondom op de rand van de medaille.

Neem een kleiner bord of een bakje en maak nog een papieren cirkel (die groot genoeg is om de rand crepepapier te bedekken). Als je hiervoor goud of zilverkleurig papier hebt is dat het mooist. Plak deze cirkel midden op de medaille, zodat het begin van de rand crepepapier bedekt is.

Teken nu met stift (of knip van een contrasterende kleur papier) een grote 1 die je vervolgens ook weer midden op de medaille plakt. Ten slotte knip je twee stukken ‘lint’ van papier of karton. Schrijf hier op ‘beste klusser/shopper/opa/…’ en plak het vast onder de medaille.

Het voorbeeld dat ik gemaakt heb is niet met twee kartonnen cirkels, maar een oude koektrommel gemaakt. Deze heb je misschien nog wel staan, en anders tik je er zó eentje op de kop bij de kringloop. De koektrommel is de perfecte verstopplek voor het kado.

Hoe maak je de trofee?
Knip of snij een plastic frisdrank fles in tweeën. Neem de bovenkant (met de flessenhals). Dit wordt de trofee. Lijm deze vast op het kado (dat wordt dus de sokkel) en wikkel de bokaal in aluminium folie. Als je kado niet de juiste vorm heeft om als voet gebruikt te worden doe je er een doosje omheen.

Maak de trofee af met een bordje voor op de voet waar op staat waarvoor deze prijs is.

Tas met boodschappen

Voor deze surprise heb je vast het meeste gewoon in huis: Speur de kasten af naar doosjes van etenswaren en lege flessen of potten. Verdeel de kado’s over de boodschappen en plak de doosjes dicht. Het mooie is dat je je kado’s niet eens hoeft in te pakken. Eventueel kan je de overige boodschappen vullen met strooigoed. Doe alles in een grote boodschappentas en stel een gedicht op op een lang smal stuk papier (de kassabon!).

Geldboom

Wie wil er nu geen geldboom in de tuin? Daarom is deze surprise altijd leuk om te krijgen. Teken de vorm van een boom op een stuk karton en knip de boom uit. Herhaal dit zodat je een voor en achterkant hebt. Beplak de boom met chocolademuntjes. Je kan ze ook aan een touwtje rijgen nadat je een gaatje hebt gemaakt met een verhitte naald. Je kado plak je tussen de twee delen in.

Om de boom rechtop te zetten plak je de voor en achterkant niet op elkaar, maar snij je de ene kant vanaf boven in (niet helemaal door!) en de andere snij je vanaf onder in (niet helemaal tot boven) zodat je ze als een kruis in elkaar kunt schuiven. De kado’s kan je tegen de stam plakken, in de boom hangen of onder de boom (als grond) plakken.

Je kan natuurlijk ook een kleine plant in de winkel kopen om het nog makkelijker te maken.

Purschuim-pakje

Heb je nog wat purschuim (van dat schuim dat je gebruikt om gaten in je huis dicht te spuiten) in de schuur staan? Haal dan een doos bij de supermarkt en doe er een laagje purschuim in. Niet teveel want het zet gigantisch uit.

Terwijl je de onderlaag purschuim een beetje hard laat worden wikkel je het kado goed in plastic zodat er geen schuim bij kan komen. Leg het kado nu in de doos en spuit de rest van de doos vol met purschuim. Pak nu de doos mooi in met pakpapier en doe er een grote strik eromheen. De ontvanger moet na het uitpakken het kado uit het hard geworden schuim snijden dus dat zal even een uitdaging zijn 😉

Chocolade verrassing

Dit idee maak je gemakkelijk wanneer het cadeau niet te groot is. Haal bij de supermarkt een paar zakjes chocolade glazuur. Wikkel je kado stevig in plastic zodat er geen chocolade bij kan komen.

Verwarm nu een zakje glazuur en dip het kado erin. Laat de chocolade hard worden en dip de andere kant (waar je het cadeau vast had), en laat dit ook weer hard worden. Herhaal dit tot je een mooie laag chocolade om het pakje hebt zitten en versier het chocolade pakje eventueel nog met een chocolade versiering van sint of piet, of een kleine chocoladeletter (dit plak je ook vast met het glazuur).

De ontvanger moet aan zijn chocolade pakje knabbelen om het kado eruit te krijgen!

 

Heb je echt helemaal geen tijd?

Met deze ideeën ben je echt in een mum van tijd klaar. Als je één van onderstaande surprises maakt, besteed dan wel wat extra tijd aan een extra mooi gedicht!

Pot strooigoed
Pak een grote pot en doe deze vol met strooigoed. De kado’s pak je in en deze doe je ook in de pot.

Plant
Heb je nog een grote plantenbak? Koop een plant en doe je kado onder de plant in de bak. (Het kado wel even in plastic wikkelen zodat het droog blijft).

Bolletje verrassings wol
Heb je nog veel restjes wol? Pak het kado in en omwikkel het met zoveel mogelijk wol. Het zal zeker even duren voor de ontvanger zijn/haar kado uitgewikkeld heeft!

 

Nog meer leuke surprise ideeën vindt je in de post die ik eerder schreef over last minute sinterklaas surprises.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *