Koffiefilter kerstkaarten tutorial

Moeilijkheidsgraad: beginner

Homemade is hip, niet alleen voor taart of kleding, maar ook voor kerstkaarten! In deze tutorial laat ik zien hoe je met koffiefilters en washi-tape een leuke kerstkaart in elkaar flanst. De ontvanger zal van jouw kaart nooit een dubbel exemplaar krijgen want die van jou is uniek.

Wat heb je nodig?

  • A5 formaat hobbykarton
  • koffiefilters
  • washi-tape
  • dubbelzijdig tape
  • (kartel)schaar
  • origami vouwbeen of een potlood met velletje papier
  • extra decoratie zoals een ponsje of strass steentjes

 

Begin met het dubbelvouwen van het A5 papier zodat je een gevouwen A6 kaart krijgt. Maak de vouw scherp door met het vouwbeen over de vouw te strijken. Zie hieronder het voorbeeld. Heb je geen vouwbeen? Je kan de vouw ook scherper maken met bijvoorbeeld een potlood. Leg dan wel een stuk papier tussen de kaart en het potlood, want potloden geven vaak af en dan is je kaart verpest (of je moet houden van een artistiek randje ­čśë ).

Pak nu de koffiefilter en knip er een driehoek uit met een kartelschaar om de rechterkaart (op de foto boven) te maken. Dit kan natuurlijk ook met een gewone schaar. Om de linker kaart te maken knip je met een gewone schaar 3 steeds kleiner wordende driehoeken. Maak vervolgens de linker en rechter rand een beetje rond naar binnen.

Knip een stukje washi-tape en plak de boompjes aan de onderkant vast (het stukje washi-tape is de stam van de boom). Plak de boom aan de bovenkant vast met een stukje dubbelzijdig tape (zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien).

Voor de kaart met de 3 losse driehoekjes plak je alleen het onderste stukje vast zoals ik hier net beschreef, de andere twee plak je alleen met dubbelzijdig tape vast. Laat de driehoekjes net ietje afbuigen naar links of rechts om een scheef boompje te maken.

Maak de kaart af met strass steentjes (zoals ik hieronder links met stervormige steentjes heb gedaan).
Wat ook leuk is: maak met een ponsje zelf bijpassende vormpjes door wat van het washi-tape op een stukje papier te plakken en daar dan vormpjes uit te ponsen (zie rechter afbeelding).

En voila! Deze leuke kerstkaarten zijn klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *