Kado’s voor de eerste verjaardag van mijn zoontje

Wat geef je een 1-jarige kado? Aan de hand van de interesses en het verlanglijstje van mijn zoontje geef ik je een lijst met leuke ideeën.

Wow Thijs is gewoon alweer 1 jaar geworden afgelopen 8 september! Natuurlijk hebben we dat gevierd en bij een uitnodiging voor een verjaardag krijg je bijna altijd de vraag wat de kadowensen zijn.

Dat vond ik nog best lastig: Wat geef je een 1-jarig mannetje kado? Thijs is ons eerste kindje en ik kan gewoon niet zo heel goed inschatten wat hij nu of over 2, 3, 4 of 5 maanden leuk vind en kan doen. Het was dus even zoeken voordat ik een lijstje met leuke kadootjes had samengesteld.

Dit artikel bevat affiliate links.

Het maken van het kado lijstje

Het kado dat we zelf wilden geven hadden we snel bepaald: een houten loopauto in de vorm van een koe. Verder vulde ik het lijstje al snel aan met een loopfiets, een 123 schommel, een besteksetje, kinderservies en een aantal boekjes die ik vroeger zelf heel leuk vond: “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” en “Rupsje Nooitgenoeg“. Nijntje boekjes vind ik zelf leuk om voor te lezen en Thijs kan de plaatjes ook erg waarderen dus ook die boekjes konden op de lijst (en deze boekjes zijn ook heel erg betaalbaar dus een perfect kadootje).

Daarnaast heb ik een aantal items op de lijst gezet vanuit mijn eigen jeugdsentiment: “speeltent”, “trekdier” en “duplo”.

Omdat ik natuurlijk niet alleen grote en dure dingen op de lijst wilde zetten heb ik ook “badspeeltjes”, “badboekje”, “een stapeltoren”, “zandbakspeeltjes” en “waterspeeltjes” toegevoegd. Dit zijn ook hele fijne dingen om te geven omdat het zoveel kan kosten als je wil, en er een hoop keuze is.

Van een vriendin kreeg ik de tip dat het Bumba – Mijn groot woordjes boek een groot succes was, dus die heb ik er ook bij gezet. Verder kwam ik op een forum als tip tegen dat ikea een hele leuke kruiptunnel heeft, en toen ik daar op de website naar aan het kijken was kwam ik ook een mooie houten takel auto met magneetjes (Update: deze is helaas niet meer te koop) tegen. Bij iemand zag ik het Nijntje verstoppertje spel en dat leek me ook leuk.

Een beker met zijn naam erop leek me ook handig, en aangezien ik hoop dat hij een beetje van knutselen gaat houden heb ik speciale potloden vanaf 12 maanden en kleurboeken vanaf 12 maanden gevraagd.

Ten slotte kwam ik nog een geniaal product tegen: Een scrunch bucket. Dit is een siliconen emmer die je gemakkelijk klein opvouwt: ideaal voor in de koffer of tas op reis! En nog twee reis items: een rugtasje en een trolleykoffertje.

Al met al is het een aardig lange lijst geworden. Natuurlijk verwachtte ik niet alles te krijgen, ik vind het juist leuk om mensen opties te geven zodat ze iets kunnen kiezen dat ze zelf leuk vinden om te geven.

De complete lijst voor de eerste verjaardag

Wat hij allemaal heeft gehad

Onze kleine man is ontzettend verwend op zijn verjaardag en hij heeft echt veel leuke dingen gehad. Van bovenstaande lijst onder andere een loopfiets (in de vorm van een motor, haha), een bumba boekje, het boekje over de mol en ook rupsje nooitgenoeg. Hij heeft de duplo wiebeltoren gehad en ook een motoragent. Een set kleurpotloden, een heel schattig rugtasje, een speeltent, woordjesboekjes en het nijntje verstopspel. Ook kreeg hij nog een leuk shirt, een hamerbank, een 123 schommel, de kruiptunnel en de hijskraanwagen. Ik ben vast nog een paar dingen vergeten want hij heeft echt heel veel leuke dingen gehad.

Waar hij op dit moment graag mee speelt

Natuurlijk zijn sommige spullen nog niet helemaal zijn ding en moet hij daar ietsje ouder voor zijn. Maar met een hoop dingen speelt hij nu al erg graag: de speeltent is echt een onwijs succes en de kruiptunnel is ideaal om zijn energie kwijt te raken. Het Nijntje verstopspel is ook een succes. Met de duplo wiebeltoren speelt hij ook al graag.

Sowieso is hij boekjes fan dus ieder boekje wordt graag gelezen en bekeken, het boekje van bumba dat hij kreeg heeft flapjes en dat is op dit moment echt een favoriet! Verder zou ik ook als kado aanraden om een activiteiten kubus met kralen spiraal op het lijstje van iedere dreumes-to-be te zetten. Wij hadden er al een en hij is er echt super lang zoet mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *