Geef een reactie

Indianenspecial

Heb je vorige week de indianenspecial op Facebook en Instagram gevolgd? Ter ere van de nieuwe knutsel- en speelset heb ik iedere dag een freebie, knutselidee of idee voor een snack in indianenthema gedeeld.

In deze blog heb ik alle posts voor je verzameld zodat je je kunt laten inspireren om tijdens deze thuisblijf tijd een themadag te organiseren en zo de sleur een beetje te doorbreken.

Dag 1 – Freebie indianentooi

Kom in de indianenstemming met deze gratis printable indianentooi.

Deze week deel ik iedere dag een super leuk idee voor een activiteit of snack in indianenthema hier op de facebook…

Geplaatst door Style my party op Maandag 6 april 2020

Dag 2 – Tipi lunch

Een leukere lunch met boterhammen in de vorm van tipi’s.

Dag 3 – Rotstekeningen maken

Duik in de gebruiken van de indianen en maak net als zij een rotstekening.

Het is alweer tijd voor de derde dag van de indianenspecial. Vandaag een knutselidee: Ga rotstekeningen maken met je…

Geplaatst door Style my party op Woensdag 8 april 2020

Dag 4 – Rainstick knutselen

Maak een rain stick: luister naar de regen en maak muziek!

View this post on Instagram

??????????????? ??? ?: Deze week deel ik iedere dag een super leuk idee voor een activiteit of snack in indianenthema instagram of facebook. Zo stond er gisteren een creatieve tip op facebook en deel ik hier vandaag een knutseltutorial.⁠ ⁠ ʙᴇɴᴏᴅɪɢᴅʜᴇᴅᴇɴ⁠ Een lege keukenrol, aluminiumfolie, 2 vellen A4 papier, een klein kopje rijst, potloden / stiften, schaar, lijm, andere dingen om de stick mee te versieren.⁠ ⁠ ᴍᴀᴀᴋ ᴇᴇɴ ʀᴀɪɴꜱᴛɪᴄᴋ⁠ 1 – Pak een kartonnetje van een lege keukenrol en een stuk aluminiumfolie, langer dan de keukenrol. Rol het folie op en maak er een spiraal van (door hem om een brede koker te draaien, bijvoorbeeld de steel van een dweil. Pak nu nog een stuk folie, ongeveer even lang als de keukenrol en halveer het vel (zodat de rol minder dik wordt). Rol ook dit stuk op en maak ook hier een spiraal van, door om bijvoorbeeld de steel van een pollepel te draaien.⁠ ⁠ 2 – Draai de twee spiralen in elkaar en stop ze in de keukenrol.⁠ ⁠ 3 – Trek het uiteinde van de keukenrol om op papier en knip hier een grote cirkel omheen. Knip vervolgens losse flapjes tot de getekende cirkel.⁠ ⁠ 4 – Plak het ene uiteinde van de rol dicht, doe een kopje rijst in de rol (niet vergeten!) en plak vervolgens de andere kant ook dicht.⁠ ⁠ 5 – Versier een vel A4 papier met stiften of potloden ⁠ ⁠ 6 – Plak het vel om de koker heen⁠ ⁠ 7 – Versier nu de koker tot hij er helemaal mooi uit ziet en hij is klaar!⁠ ⁠ ⁠ #indianen #indianenthema #fantasie #spelen #speelset #knutselen #knutselenmetkinderen #knutselenmetkids #indiaantjespelen #verveling #stayhome #freebie #printen #printable #print #spelenmetkinderen #spelenmetkids #creatiefmetkinderen #creatiefmetkids #knutselenmetkids #lockdownactivities #feestjemetsmp

A post shared by Style My Party (@style_my_party_nl) on

Dag 5 – Indianenpijlen snack

Tussen de indianenavonturen door een leuke snack!

Vandaag een idee voor een lekkere snack in de indianenspecial: Maak indianenpijlen met cocktailworstjes, kaas of komkommer als punt en papika aan het uiteinde!#indiaantjespelen

Geplaatst door Style my party op Vrijdag 10 april 2020

Dag 6 – Indianenspeelgoed printables

Maak deze speeltjes die indianenkinderen ook zelf maakten.

Themadag indianen

Met de ideeën uit de indianenspecial kan je een super leuke dag (of meerdere dagen) organiseren die helemaal in het thema van indianen staat. Begin de dag bijvoorbeeld met het maken van een indianentooi. Knutsel met de speelset in indianenthema: eerst knutselen, dan urenlang speelplezier!

Met de tipi lunch en de pijlen snacks kunnen de kleine indiaantjes even bijtanken (misschien een leuk idee om de lunch te serveren in een echte tipi aff.?).

Hebben ze door het spelen genoeg inspiratie opgedaan voor het maken van rotstekeningen over hun indianenavonturen? Of is het tijd om indianenmuziek te maken met de rainstick en trommels? Wellicht zijn ze toe aan wat actiever speelgoed en is het maken van de indianenspeeltjes een goed idee! Ook na deze themadag kan er nog worden doorgespeeld met alle geknutselde speeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *