Glutenvrije en lactosevrije banaan-choco muffins

Op de website van Simpel en Lekker vond ik dit recept voor gezonde choco muffins. Toen ik het las sprak me direct aan dat er maar een paar ingrediënten in gaan. Daarnaast komt er geen melkproduct aan te pas, waardoor ze lactosevrij zijn.

(let op: als je pure chocolade toevoegd zit daar wel een kleine hoeveelheid lactose in. Dit niet toevoegen is dus het veiligst. Wil je toch wat stukjes chocolade erin doen, kies dan voor een pure chocolade met 72% cacao, daar zit echt bijna geen lactose in).

In het originele recept wordt bloem gebruikt, waardoor het geen glutenvrij recept is. Ik heb de bloem vervangen door glutenvrije bakmix van Albert Heijn (zie afbeelding onderaan deze post).

Ik heb beide versies gemaakt, zowel met bloem als glutenvrije bakmix en vond eerlijk gezegd de glutenvrije versie het lekkerst. Ook heb ik de muffins nog een beetje gepimpt met gehakte hazelnoten en een beetje honing.
Het resultaat beviel goed dus daarom deel ik graag mijn lijstje ingrediënten met je.

De ingrediënten voor 4-5 muffins zijn:
1 ei
2 rijpe bananen
50 gr glutenvrije bakmix (Albert Heijn)
1 tl bakpoeder
2 eetlepels cacao
honing, naar smaak
evt. fijngehakte pure chocolade met 72% cacao
evt. gehakte hazelnoten

Met deze producten maak je deze heerlijke glutenvrije muffins, die nog eens gezond zijn ook. Volg het recept van Lekker en Simpel, maar gebruik bovenstaand lijstje van ingrediënten. Ga naar het recept op Simpel en Lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *