Feestversiering waarvan je niet wist dat je het al had!

Als je een feestje gaat geven wil je natuurlijk passende versiering in huis halen, maar het is niet altijd nodig om direct een heleboel nieuwe dingen aan te schaffen. Zonder dat je het weet heb je misschien al een aantal hele leuke basic dingen liggen waar je, met wat kleine toevoegingen, je hele themafeestje mee kunt vormgeven.

Denk hierbij aan het combineren van dingen die dezelfde of bij elkaar passende kleuren hebben. Als je een brandweerfeestje wilt geven kan je heel goed op zoek gaan naar rode en zwarte spullen. Wil je een zomer thema? Dan is geel heel erg geschikt! Glamour feest? Glitters en glimmers doen het goed!

Of combineer juist vormen: alle bakjes, bordjes en schalen vierkant, of juist ronde versieringen. Een cirkelvormig thema bijvoorbeeld, met ronde bordjes en bakjes, ballonnen, bolvormige lampionnen en ronde hapjes (komkommerschijfjes, tomaatjes en ronde toastjes).

Maar aan wat voor dingen moet ik dan denken vraag je je misschien af? De truc is om basics te combineren met accenten in een kleur die bij je thema past. Met basics bedoel ik: een wit bord, een witte schaal, glazen zonder opdruk, een glazen vaas… Neutrale voorwerpen. En daar zoek je dan een aantal accessoires bij in de kleur van je thema. Bijvoorbeeld aan een tafelkleed, fotolijstjes of bloempotten.

De basics kan je customizen en aanpassen naar je thema met passende cadeaulintjes, crepepapier, servetten, washi-tape en cupcake wrappers. En denk ook aan lege blikken, potten,  restjes stof of oude kleding en oude tijdschriften. Als je bijvoorbeeld een reep stof in een leuke kleur om een lege pot bindt ziet die pot er al direct feestelijk uit.

Als je een zwart mandje hebt en je legt er rode servetten in, past dit prima bij een brandweerfeest. Heb je een roze vaas en een glazen bord? Leg het bord op de vaas en je hebt een etagere voor een ballerina feest. Of zoals ik op de foto hierboven heb gedaan: een glazen bord op een glas en een roze servet erbij!

Je glazen pimp je met een randje washi tape dat bij het feest thema past, voeg er ook nog een bijpassend rietje aan toe en die de tafel is gedekt met thema servies. Of gebruik cupcakewrappers als onderzetter voor de glazen. Van een lege fles kan je met washi-tape of een strook stof een bijpassend vaasje maken of een karaf voor water of limonade.

Ook een leuk idee: beplak  een waxinelichtje met washi tape, leuk als versiering, of als party favor! Of maak mini-vlaggetjes met cocktailprikkers en washitape, zoals ik op de header foto gedaan heb.

Dus bij het volgende feestje eerst even de kast induiken, wie weet heb je prachtige decoratie in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *