Chocosneeuwballen: Oreo truffels recept

Afgelopen weekend was weer lekker druk: na de sint ook nog een verjaardag. Ik heb de zaterdag dus doorgebracht met het bakken van taart en cake. Een van de recepten die ik heb geprobeerd waren oreo truffels. Het originele recept had ik op cookingclassy.com gevonden.

In eerste instantie was mijn plan om de oreo balletjes in gesmolten chocolade te dopen (en daarmee het temperen van chocolade te oefenen) maar het duurde zo lang voor de chocolade gesmolten was dat ik dat plan uiteindelijk heb laten varen en de balletjes in witte chocolade vlokken heb gerold.

Dit was eigenlijk ook wel een heel leuk resultaat dus vandaar dat ik hem hier deel met jullie. Het is op deze manier echt een heel simpel recept, waarvoor je echt geen keukenprinses hoeft te zijn.

Boodschappenlijstje

– 36 oreo koekjes
– 200 gr monchou roomkaas
– een reep witte chocolade

Het recept

Leg een bakplaat / schaal met bakpapier eroverheen klaar. Hier komen de balletjes op te liggen in de koelkast.

Maal 36 oreo koekjes fijn in een keukenmachine (met de vulling erin). Als je geen keukenmachine hebt kan je de koekjes ook in een plastic zak doen, de zak tussen twee handdoeken inleggen en er met een hamer op slaan tot de koekjes helemaal fijngeslagen zijn. Het moet er een beetje uitzien alsof je een bak aarde hebt gemaakt (jum…).

Doe de oreokruimels in een beslagkom en voeg de roomkaas toe. Meng de roomkaas met de oreo’s door flink te scheppen en de mix met een lepel tegen de bodem van de kom te duwen, net zolang tot je een egale donkerbruine massa hebt.

Rol kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Laat de balletjes 10 minuten koel worden in de koelkast.
Schaaf intussen vlokken van de chocoladereep met een rasp. Doe de vlokken in een schaaltje. Na 10 minuten pak je de bakplaat en kan je de balletjes door het chocoladeschaafsel heen rollen.

That’s it! Ik heb de balletjes bewaard in de koelkast zodat ze lekker stevig blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *