Cereal killer kostuum tutorial

Moeilijkheidsgraad: beginner

Ben je op zoek naar een simpel halloween kostuum? Ga dan verkleed als cereal killer! Dit cereal killer kostuum is er een met een knipoog (cereal is engels voor ontbijtgranen), en levert gegarandeerd leuke reacties op. Het is niet moeilijk om te maken en bijna alle materialen zijn in de meeste supermarkten te vinden. Nepmessen blijken tegenwoordig niet meer verkocht te worden in speelgoedwinkels (ik kon na lang zoeken alleen felgekleurde mesjes met rubberen lemmet vinden bij de action). Daarom heb ik ook zelf messen gemaakt van karton.

Wat heb je nodig voor dit kostuum?

 • 1 doos van ontbijtgranen (cereal)
 • Een paar gram losse ontbijtgranen
 • Rode acrylverf
 • Een penseel voor acrylverf
 • Hobbylijm
 • Stevig plakband
 • Een paar diepvrieszakjes
 • Een bolletje touw
 • Een papiermesje of stanleymes

 

De cereal dozen

Begin met het halveren van de dozen: haal de achterkant eraf zodat je een smal stuk van de voorkant overhoud: zo’n dikke doos hangt niet fijn voor je. Verstevig de plekken waar de zijkanten normaal door de doos samen worden gehouden met plakband zodat de vorm behouden blijft. Bewaar de achterkant om het cereal killer bordje mee te maken.

Maak met het mesje een aantal snedes in de doos en scheur deze nog een beetje in. Maak ook een groter gat en krul de stukjes karton aan de randen van het gat naar voren.  Ik heb ook best wel een stukje in het midden van het gat weggesneden, zodat de inhoud van het gat goed zichtbaar is.

Plak aan de achterkant van de doos, achter dit gat een stuk plastic van een diepvrieszakje. Zorg dat er geen gaten aan de randen zitten. Zet nu een paar gram ontbijtgranen klaar en pak de hobbylijm. Breng vanuit de voorkant van het gat een kleine hoeveelheid lijm aan op het plastic en vul het gat met de ontbijtgranen (zie afbeelding hierboven). Doe ook nog lijm over de ontbijtgranen heen, zodat het een vast geheel wordt. Nu zullen ze er niet zomaar uitvallen.

Pak nu de verf en het penseel en maak alle snedes en cereal bloederig door er rode verf op te smeren. Met alleen de penseel vond ik het er bij mij nog te netjes uitzien dus heb ik ook mijn hand met verf ingesmeerd zodat ik handafdrukken kon maken op de doos. Ook heb ik veel vegen met een of meer vingers gemaakt. De tekst op het cereal killer bordje heb ik ook met mijn vingers geverfd. Dat bordje is gemaakt van het overgebleven stuk karton van de achterkant van de doos.

Als de verf en lijm gedroogd is maak je aan de bovenkant twee gaatjes waardoor je een stuk touw rijgt dat zo lang is dat je de doos om je nek kunt hangen. Ik heb aan de achterkant van de doos ook nog een raster van tape gemaakt om de doos extra stevigheid te geven.

Wat heb je nodig voor het mes?

 • Een stevig stuk karton
 • Grijs ductape of ander zilverkleurig tape
 • Zwarte ductape of zwarte (spuit)verf
 • Een stanleymes

 

Het kartonnen mes heb ik uitgesneden uit een bananendoos die ik bij de supermarkt gehaald heb. Wij hadden nog glimmend zilveren isolatietape liggen van de verbouwing, maar grijs ductape is ook prima voor het lemmet. Het tape heb ik om het lemmet heen geplakt en hier en daar een beetje afgeknipt. Het handsvat heb ik zwart gemaakt met spuitverf, maar met zwart ductape kan dit ook. Het is maar net wat je hebt liggen 😉

Ik had een kleiner mes in de cereal doos gestoken, en een grotere los vast. Op het mes kan je eventueel ook nog ontbijtgranen plakken en rode verf smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *