Gepost op

10 manieren om je tuinfeest prachtig te verlichten

Een warme zomeravond, lekkere hapjes en drankjes, muziekje… Wanneer je een tuinfeest in de avond geeft is de beste versiering om sfeer te scheppen de verlichting. Mooie lampjes of kaarsjes en niet alleen maar die zeer praktische buitenlamp waarmee je normaal zorgt dat je geen half uur in het donker naar je sleutel staat te zoeken in je tas. Vandaag heb ik 10 verschillende manieren om je tuinfeest te verlichten voor je verzameld, lees snel verder!

Ik kan het niet helpen maar bij een tuinfeest denk ik toch altijd aan bloemetjes! Heb jij een grasveld met kleine madeliefjes of boterbloemen in de buurt? Pluk er een aantal en laat ze samen met een drijfkaarsje in een glazen schaaltje drijven. In de afbeelding hierboven zie je hoe leuk dat eruit ziet!

Met oude blikken kan je stoere lantaarns maken door er gaten in te maken met een hamer en spijkers. Spuit de lantaarns in vrolijke kleuren en zet ze met een kaarsje op tafel: succes gegarandeerd.

Hoe schattig zijn de kleine emmertjes met verjaardagskaarsjes?? Een fantastisch idee voor een tuinfeest ter ere van een verjaardag! De emmertjes vul je met zand zodat de kaarsjes erin gestoken kunnen worden.

Je ziet ze tegenwoordig in veel winkels: van die bolletjes met kleine lampjes erin, super schattig en heel leuk om bijvoorbeeld op tafel neer te leggen.

Een old-skool gloeilampen koord is helemaal hip en kijk hoe leuk het op deze foto is opgehangen: met twee dunne boomstammetjes aan weerszijden van de picknicktafel.

Heb je het geluk om te beschikken over een hoge boom? Bevestig hier dan lange lichtsnoeren in en laat ze recht naar beneden hangen. Dit is echt een ontzettend mooie eyecatcher!

Zet langs het tuinpad glazen potten met waxinelichtjes om de gasten de weg te wijzen. Wanneer je zo’n hele sliert ziet staan geeft dit een magisch effect.

Leg op verschillende plaatsen in de tuin emmers of plantenpotten op hun kant en zet daar stompkaarsen in, heel sfeervol!

Heb je bomen of een pergola? Hang lampionnetjes of potjes met waxinelichtjes aan vrolijk gekleurde linten op.

Ten slotte: is er een vijver of zwembad? Laat er ballonnen met ledlampjes op drijven, of stop glow sticks in de ballonnen!

Eén gedachte over “10 manieren om je tuinfeest prachtig te verlichten

  1. Leuke tips! Ik heb een verjaardag over een paar weken en ik wil die in de tuin organiseren omdat het weer echt lekker is! Ik wil een advies opvolgen met boterbloemen omdat ik veel zulke bloemen in mijn tuin heb šŸ™‚ Nu is bijna alles klaar, alleen maar moe ik tafeltjes voor hapjes en drankjes vinden. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *